Varför torv som strö?Fördelarna med torv:  
                                              

  • Torv har en överlägsen uppsugningsförmåga! Inget annat strömedel kan suga upp djurets kiss och bajs som torv kan. Urinet sugs upp likt en kaka och lägger sig i botten av bädden. Samtidigt som det sugs åt, binds ammoniaken.
  • Torv är en rent naturligt produkt helt utan tillsatser!
  • Binder ammoniak till och med i luften. Förbättrar därmed stallmiljön för både häst och människa. Känn den fräscha doften i stallet även på morgonen!
  • Bra fuktighetsnivå för djurens hovar.
  • Lättare att bli av med skiten! Hästgödsel blandat med torv är mer eftertraktad då den binder kväve och kan spridas direkt på åker eller i rabatten. Kväve är viktig för grödans tillväxt.
  • Dammpartiklarna har sådan dimension att den inte når ned i lungorna. Perfekt för hästen som är känslig för damm!
  • Mindre förbrukning av strömedel gör torven miljövänlig.
  • I vår fabrik kan vi sikta torven för en finare torv.


Sagt om torvströ av våra kunder:

"När vi bytte till torvströ så blev jag plötsligt av med de gula kissfläckarna på min skimmel", Sagt av Lena

"Perfekt när du odlar vindruvor då torven är sur och vindruvorna älskar det!", Sagt av Petra

"Som astmatiker är Stockås Torvströ det enda jag kan handskas med!", Sagt av Elina

"Med två stora lantbruksgårdar sparar jag tid på att strö med torvströ så även om vi får halm kommer vi fortsätta med torvströ. Jag lägger hellre min tid på annat!" , Sagt av Erik

"Mina hönor älskar att bada i torvströ!", Sagt av MatildaGör som en av Sveriges största ridskolor -
Örebro Fältrittklubb-  välj torvströ till dina hästar!ÖFK har provat andra strömedel men väljer nu torv till sin ridskola med ca 50 hästar och ponnyer. Personalen på Örebro Fältrittklubb berättar att de spar tid på att använda torvströ när de har så många hästar. ÖFK väljer löstorv, som förvaras i container på gården. Det skopas torv i skottkärran och en kärra torv räcker långt. Torvens uppsugningsförmåga gör den dryg och det behöver inte fyllas på lika ofta. Personalen upplever en bättre arbetsmiljö när de väljer torv till sina hästar. Det blir färre moment vid mockning och påfyllning av strö och en fräschare luft i stallet. Att värna om personalens arbetsmiljö är något som är viktigt! Stockås Torvströ har en pålitlig leverans och tillgång och det är en faktor att ta hänsyn till vid val av ströleverantör, när de ansvarar för så många hästar och ponnyer. Är du nyfiken på Örebro Fältrittklubb hittar du deras hemsida här.